Що думають люди про загублені речі

Коментар психолога: У що ми віримо, те й притягуємо! Об этом сообщает lebedinpress.in.ua со ссылкой на СМИ.

— У що люди вірять, те й притягують у своє життя, — пояснює обставину Олена Фігель, психолог. — У соціальній психології існує поняття на­станови — це схильність до сприйняття об’єктів і подій в певному клю­чі і готовність діяти певним чином. Формується вона на основі досвіду, виховання та переконань. Якщо людина впевнена в тому, що, піднявши загублений кимось хрестик, почне притягувати неприємності, розплачу­ючись за чужі гріхи, то у своєму житті вона буде звертати увагу саме на ті події й ситуації, в яких усе пішло не так. Свідомо і підсвідомо вона та­кож буде прагнути до досвіду, який підтверджує цю настанову, — брати­ся за приречені на провал проекти, потрапляти в неприємні ситуації, за­знавати травм тощо.

О. М.

 

А що каже Церква? «Християнин не має права переступати через хрест»

— Хрестик — це насамперед символ віри, — пояснює отець Тарас Карвацький, священик церкви Різдва Пресвятої Богородиці. — Якщо знайш­ли на вулиці — обов’язково підніміть. Хрест — символом Христових страждань і Воскресіння, тому християнин не має права переступати через хрест... Звісно, найкраще — повернути його власникові! Та якщо зробити це неможливо, можете, якщо не маєте натільного хрестика, но­сити його чи подарувати тому, хто не має і потребує такого подарунка. Або віднести знайдений хрестик до церкви, а вже священик вирішить, що з ним робити. Що ж стосується усіх забобон про чужі гріхи, які пере­ходять «у власність» разом з хрестом, то це блуд від лукавого. Ми відпо­відаємо перед Богом лише за свої гріхи!

В тему: Николай Ефименко – уголовник и шантажист c сайта «From-UA

А. П.

 

Джерело статті: газета “Порадник жіночий”

источник просмотров:   комментариев: 0